Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките гърди на кубчета.
Овкусяваме ги добре със сол и черен пипер. Запържваме го леко в тиган. Когато е готово го вадим от тигана и го оставяме настрани. В същата мазнина запържваме и нарязаните на полумесеци гъби.
Когато и те са готови ги вадим и тях от тигана. Слагаме маслото да се разтопи и настъргваме 3 скилидки чесън.
Прибавяме брашното и го пържим до получаване на златист цвят. Изсипваме пилешкия бульон, готварската сметана, пармезана, още една скилидка чесън и подправките.
Разбъркваме и оставяме за няколко минути да заври. Прибавяме измития спанак, гъбите и пилешкото месо. Оставяме ястието на котлона за още няколко минути и е готово.
Коментари