Начин на приготвяне
Нарежете обелените картофи на филийки и ги сварете в подсолена вода за 10 минути, прецедете и ги оставете настрани.
Залейте броколито с вряла вода за 2 минути и прецедете, оставете го при картофите. Загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук и чесън до омекване на лука.
Намалете огъня и добавете нарязаните гъби на филийки и гответе в продължение на 5-10 минути при разбъркване.
Към тях прибавете прецедените картофи и броколи и внимателно разбъркайте (да не се начупят полусварените картофи), посолете на вкус и поръсете с черен пипер. Залейте смесения зеленчук с пилешкия бульон и отново внимателно разбъркайте.
Разбийте яйцата в купа, добавете сметаната, настъргания кашкавал и разбъркайте, посолете на вкус.
Полейте ястието със суфлето, заравнете отгоре и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса първите 30 минути завито и около 10-15 минути отвито ястието до лек загар.
Коментари