Начин на приготвяне
В голяма купа се пресяват брашното със солта. Добавя се маслото нарязано на кубчета. Съставките се размесват с ръце, докато започнат да се образуват трохи. Яйцето се разбива отделно с малко студена вода. Добавя се към брашното. Замесва се тесто и се увива в стреч фолио. Прибира се за 30-40 минути в хладилник.
Тестото се изважда и разточва на лист с дебелина 5-6 мм, прехвърля се в тавата за печене. С помощта на вилица се надупчва по дъното на тавата. Изрязва се парче пергаментова хартия и се постила върху тестото, използват се керамични перли или друга тежест (боб). Така се пече на 180 градуса за около 20 минути.
В касерола се загрява сметаната с меда или кленовия сироп. Не бива да се допуска да заври, когато се образуват балончета по стените на касеролата котлонът се изключва.
В купа се натрошават двата вида шоколад. Заливат се с горещата сметана, след минута сместа се разбърква докато се разтопи напълно шоколадът. Добавя се разбитото яйце. Сместа се бърка до хомогенност.
Върху още горещата кора за тарт се изсипва шоколадовата смес. Заглажда се с шпатула и отново се пече за около 10-15 минути, като преди това фурната се намалява на 150 градуса.
Тарта се изважда върху метална решетка и се оставя да изстине напълно. Украсява се с пресни или замразени малини и къпини преди поднасяне. По желание може да се с пудра захар.