Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на парчета със средна големина, еднакви или почти еднакви.
Овкусяват се с микса от пипер, като количеството е според индивидуалния вкус.
В тиган слага зехтинът да загрее и когато е готов се добавят свинските късчета.
Пържат се до получаване на приятна червеникав оттенък, като почти непрекъснато се разбъркват.
Абсолютно всички продукти от соса се изсипват едновременно в тенджера, като е хубаво водата да е леко хладка и да се размие меда в нея.
Сместа за соса се слага на котлона и отново при почти непрекъснато бъркане се сгъстява.
Когато е готова се добавя месото и се разбърква хубаво.
Пърженото свинско се сервира топло с гарнитура от ориз.
Крехките свински късчета са готови.