Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Начос»Начос Пиканте

Начос Пиканте

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Начос Пиканте
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Не търсете повод за парти - поканете приятели да опитат този страхотен начос и си пригответе много бира"

Необходими Продукти

  • царевичен тортиля чипс - 150 г
  • кайма - 400 г смес
  • доматен сос - 9 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л. сух
  • червен пипер - 1/2 ч.л. пикантен
  • кайенски пипер - на вкус
  • халапеньос - на вкус (или друга лютива чушка)
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • риган - на вкус
  • чедър - 200 г
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на много ситно лука и го запържете в сгорещения зехтин. Когато започне да омеква, настържете при него скилидките чесън. Щом придобият приятен загар, сложете каймата с малко сол и бъркайте докато тя стане на трохи и промени цвета си.

Сипете виното и сложете черния пипер. Гответе на среден огън докато остане на мазнина и тогава сложете доматеното пюре и останалите подправки, заедно с 50 мл вода. След като закъкри, намалете огъня и оставете да се готви още около 15-20 минути.

В широка огнеупорна чиния разпределете равномерно царевичния тортиля чипс. (ако не го намирате на пазара, може да бъде приготвен в домашни условия като замесите 150 г. царевично брашно със 150 мл вода и малко сол, тестото се разточва много фино и се изрязват триъгълничета, които се пекат на 180 градуса до леко златист загар).

Върху чипса подредете кръгчета халапеньос или друга люта чушка и разпределете равномерно от соса с кайма.

Настържете сиренето Чедър и запечете за кратко в предварително загрята на 200 градуса фурна, до разтапяне на сиренето.

Украсете с още кръгчета халапеньос. Ако не ви се нрави толкова пикантно може да украсите с накълцан магданоз.

У дома консумираме ястието с ръце, взимайки от хрупкавия чипс, покрит с вкусния пикантен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: