Начин на приготвяне
Накълцайте на много ситно лука и го запържете в сгорещения зехтин. Когато започне да омеква, настържете при него скилидките чесън. Щом придобият приятен загар, сложете каймата с малко сол и бъркайте докато тя стане на трохи и промени цвета си.
Сипете виното и сложете черния пипер. Гответе на среден огън докато остане на мазнина и тогава сложете доматеното пюре и останалите подправки, заедно с 50 мл вода. След като закъкри, намалете огъня и оставете да се готви още около 15-20 минути.
В широка огнеупорна чиния разпределете равномерно царевичния тортиля чипс. (ако не го намирате на пазара, може да бъде приготвен в домашни условия като замесите 150 г. царевично брашно със 150 мл вода и малко сол, тестото се разточва много фино и се изрязват триъгълничета, които се пекат на 180 градуса до леко златист загар).
Върху чипса подредете кръгчета халапеньос или друга люта чушка и разпределете равномерно от соса с кайма.
Настържете сиренето Чедър и запечете за кратко в предварително загрята на 200 градуса фурна, до разтапяне на сиренето.
Украсете с още кръгчета халапеньос. Ако не ви се нрави толкова пикантно може да украсите с накълцан магданоз.
У дома консумираме ястието с ръце, взимайки от хрупкавия чипс, покрит с вкусния пикантен сос.