Начин на приготвяне
Накълцайте лука и целината на много ситно и ги задушете на среден огън в зехтина. През това време нарежете морковите и чушката и ги сложете при лука, заедно с една щедра щипка сол, за да се подпомогне по-бързото им омекване.
Когато зеленчуците са напълно готови прибавете каймата и бъркайте интензивно, за да не става на едри бучки. Сипете виното и изчакайте то да се изпари, след което идва ред и на домата (обелен и настърган). Гответе 4-5 минути.
Овкусете с подправките и още сол ако е необходимо и отстранете от огъня.
В широка чиния подредете царевичния тортия чипс. Между хрупкавите парченца поставете халапеньос на кръгчета. Имайте предвид, че са люти и ако не понасяте прекалено люто сложете по-малко от тях или пък пропуснете лютия пипер. Отгоре разпределете сместта от кайма и зеленчуци, наречена от мен Мачу Пикчу.
Консумирайте като предястие или за мезенце. Прекрасно се съчетава със гуакамоле и мексикански доматен сос.
Да ви е сладко и приятно лютичко!
Коментари