Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор с млади джанки

Таратор с млади джанки

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Таратор с млади джанки
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Този таратор може да го правите само напролет, докато има млади джанки Затова не пропускайте да му се насладите"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кофички (всяка по 400 г)
  • джанки - 2 к.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 1/2
  • олио - 20 мл
  • вода - 1 л
  • сол - 10 г
  • магданоз - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Младите джанки измийте добре и изчистете от белите неоформени костилки

Разбийте млякото до хомогенност. Прибавете водата и изстискайте сока от лимона.

Сложете изчистените афъзки. Изчистете и нарежете чесъна. Прибавете и него. Сложете олиото и солта.

Разбъркайте добре и охладете за известно време. След това изсипете в купички и по желание поръсете магданоз.

Получава се много витаминозно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: