Начин на приготвяне
Петте листа желатин се накисват в студена вода.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. В съд се загрява сметаната и на тънка струйка се сипват жълтъците. Бърка се около пет минути на много слаб огън.
Сместа не се сгъстява, целта е жълтъците да минат през термична обработка. Маха се от огъня и се добавя изстисканият желатин. Бърка се до пълното му разтваряне.
Трите листа желатин се накисват в студена вода.
Сладкото се изсипва огнеупорен съд и се слага на котлона. Бърка се докато стане течно. Маха се от котлона и се добавя изстискания желатин. Бърка се докато желатинът се разтвори.
Сладкото се изсипва във форма с махащ ринг с диаметър 24 см. Прибира се в хладилник за един час. Изважда се и внимателно се изсипва изстиналият крем.
Прибира се в хладилник за два часа. Изважда се и отгоре се поставя блатът. Върху него се поставя плоска тежка чиния и се прибира в хладилника за още 12 часа, след което желирания сладкиш се обръща.