Начин на приготвяне
Загряваме зехтина и в него запържваме лука за 5 минути. Добавяме ориза и вермута и варим, докато течността се изпари.
Доливаме около 200 мл горещ бульон и варим на слаб огън, докато оризът поеме течността. Продължаваме да доливаме по същия начин от бульона, докато той не свърши.
Когато оризът е готов, го оттегляме от котлона и към него добавяме разбитото яйце, пармезана, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме и оставяме сместа да изстине хубаво.
Включваме фурната на 200 градуса и в нея поставяме една намаслена тавичка (празна).
В дълбока чиния овкусяваме галетата със сол и черен пипер.
Върху голяма дъска или плот разпределяме от сместа с ориза на 8 еднакви части.
В центъра на всяка част поставяме по 1 кубче моцарела и оформяме крокети.
Овалваме ги в галета и ги подреждаме в горещата тавичка и ги печем около 30 минути.
Сервираме веднага.