Начин на приготвяне
Киселите краставички настържете на ренде и оставете да се отцеди.
Скумрията изчистете и изпечете на фурна. След това много внимателно обелете кожата и обезкостете. Месото накъсайте на много дребни парчета.
Сварете картофите и заедно с маслото ги намачкайте на максимално гъсто пюре.
Сварете яйцата и ги настържете.
В подходящ съд /например поднос/ от картофеното пюре направете основа. Върху основата намажете тънък пласт майонеза.
Счукайте чесъна и го поръсете върху майонезата.
Киселите краставички разделете на две. Първия пласт сложете след майонезата.
След това цялото количество риба сложете върху майонезата.
Отново наредете пласт краставички.
Втората майонеза нанесете върху краставичките.
След това сложете настърганите яйца.
Най-отгоре наръсете богато кашкавал и облепете страниците на салатата с кашкавал.
Оставете в хладилник за няколко часа. След това е готова за ядене.
Украсете с лимон и репички.