Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки сърчица с гъбки и соев сос

Пилешки сърчица с гъбки и соев сос

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Пилешки сърчица с гъбки и соев сос
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Мезе един път - с тази вкусотия нито виното, нито ракията ще стигнат"

Необходими Продукти

  • пилешки сърчица - 1 кг
  • печурки - 200 г гъби
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1/2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло - 2 с.л.
  • магданоз - за поръсване пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре сърчицата, сцепете всяко едно напречно и изчистете съсирека отвътре.

Сварете сърцата и отцедете от бульона, който може да запазите в кутия във фризер за следващо готвене.

Нарежете гъбите на лентички, а чесъна накълцайте на ситно. В тиган разтопете маслото и запържете първо чесъна за не повече от 30 секунди, а после и сърчицата.

Те ще си пуснат сосче, добавете соевия сос и черния пипер и гответе, докато сосчето почти изври.

В последните минути от готвенето прибавете гъбите, запържете една минута и изстискайте сока от половин лимон.

При непрекъснато бъркане гответе, докато сосът напълно изчезне.

Сервирайте в красива чиния и поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: