Картофи на фурна с карначета

12/05/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686802
"Ако знаехте колко е вкусно, само това щяхте да ядете "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 760
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1, 2 кг
  • карначета - 500 г
  • масло - 80 - 100 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • бира - около 2/3 ч.ч.
  • сол
  • олио
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете карначетата на парчета с дължина около 4-5 см. Картофите обелете, нарежете и запържете в малко сгорещена мазнина за кратко.

Сложете картофите в голям тиган на 2 пъти и го раздрусвайте за 3-4 минути. Запържените картофи прехвърлете в подмазнена тава и овкусете с всички подправки.

Добавете парчетата карначе, разпределете бучки масло и долейте 2/3 ч.ч. бирата малко вода. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до готовност.

При нужда леко разбърквайте на 2 пъти. Поднесете картофи на фурна с карначета с прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар