Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с млечно-кисел сос

Пържоли с млечно-кисел сос

Пържоли с млечно-кисел сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Сочни пържолки в пленителен сос си търсят компания за обяд"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
  • продукти за соса
  • масло - 30 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - ½ кубче
  • лимон - ½ сока
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме плешката на пържоли средно дебели, поръсваме с малко сол и леко начукваме.

Нарязваме пресния лук и сипваме в тава с малко олио. Подреждаме пържолите плътно една до друга, поръсваме със червен, черен пипер и чубрица. Добавяме малко вода, отгоре поръсваме с още малко олио и слагаме да се пекат до зачервяване.

Соса правим по следния начин: в тиган с незалепващо покритие сипваме масло и олио, леко запържваме две супени лъжици брашно, след което добавяме 2 лъжици кисело мляко, отново разбъркваме.

Добавяме ½ зеленчуков бульон и около 1 водна чаша вода, оставяме да къкри, когато достигне желаната гъстота, овкусяваме с черен пипер или магданоз пожелание.

Който обича по кисел вкус, може да добави сока на половин лимон. Така получения сос е подходящ и за овкусяване на свинско и пилешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: