Начин на приготвяне
Нарязваме плешката на пържоли средно дебели, поръсваме с малко сол и леко начукваме.
Нарязваме пресния лук и сипваме в тава с малко олио. Подреждаме пържолите плътно една до друга, поръсваме със червен, черен пипер и чубрица. Добавяме малко вода, отгоре поръсваме с още малко олио и слагаме да се пекат до зачервяване.
Соса правим по следния начин: в тиган с незалепващо покритие сипваме масло и олио, леко запържваме две супени лъжици брашно, след което добавяме 2 лъжици кисело мляко, отново разбъркваме.
Добавяме ½ зеленчуков бульон и около 1 водна чаша вода, оставяме да къкри, когато достигне желаната гъстота, овкусяваме с черен пипер или магданоз пожелание.
Който обича по кисел вкус, може да добави сока на половин лимон. Така получения сос е подходящ и за овкусяване на свинско и пилешко месо.