Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Сладкарски яйчен крем

Сладкарски яйчен крем

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Предлагаме ви един универсален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 л
  • брашно - 100 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 жълтъка
  • ванилия - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
529
414
34
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесен!
06.08.2018 22:09
1
Цвети Георгиева
Цвети Георгиева
Става много вкусен. Правя го по рецептата, но когато го използвам за пълнеж на торта го изчаквам да изстине напълно и слагам и сладкарска сметана / от около 50 до 100мл. /. Тогава става просто уникален за пълнеж на торти. Понякога слагам и плодове след като изстине /главно банан/ и става много хубав и за директно консумиране и за пълнеж на торти.
25.05.2018 18:46
4
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
И аз правя такъв, само че добавям и настъргана кора лимон за още аромат, както и есенция ром и ванилия. Накрая добавям и разтопено масло. Става страхотен крем
05.01.2018 16:16
14
4
Antoaneta Aleksandrova
Antoaneta Aleksandrova
Любимият ми крем още от детски години. Единственото различно е че накрая, когато леко поизстине слагам и разбитите на сняг белтъци от яйцата, от което става още по-пухкав и въздушен.
13.11.2017 23:28
22
Силвия Маринова
Силвия Маринова
Кремът стана много вкусен и пухкав.Аз го приготвих с кафява захар и добавих бучка масло :)
17.01.2017 17:15
9
3
Силвия
Силвия
Кремът ми стана страхотен,само че използвах натурално нишесте .
29.07.2015 14:59
9
3
Алис
Алис
Крема подходящ ли е за пълнеж за торта ?
03.07.2014 12:25
6
1
1
Покажи всички подкоментари
Лили
Лили
Аз го правя с 8 супени лъжици брашно и 13 лъжици захар
25.04.2014 00:08
9
10
Мата
Мата
Ако вместо брашно сложите нишесте ванилия ,ще се получи по - добре.
16.03.2014 20:26
10
9
Elena
Elena
Страхотна рецепта! Благодаря!
01.03.2014 21:49
7
3
Ваня
Ваня
страхотна рецепта.....само дето сложих 800мл мляко стори ми се много 1л.страхотен крем
01.03.2014 10:48
6
10
Ани
Ани
Стана трагично. Толкова е сладко че не се яде. И брашното е страшно много.
03.02.2014 21:25
13
9
Ивелина
Ивелина
стана много добре
14.12.2013 10:35
11
2