Красива питка на цветя

29/04/2017
"Храним се не само с устата, но и с очите, затова питката трябва да бъде не само вкусна, но и красива, като тази "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 781
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се сипва в хладката вода със захарта и 1 с.л. брашно и оставяме да шупне за 10-15 минути. Сипва се в средата на брашното, добавя се прясното мляко, солта, олиото и замесваме средно меко тесто. Намазва се с олио и оставяме 30-40 минути на топло да удвой обема си.

Готовото тесто се разделя на 1 малко топче като ябълка, а останалото - на 6 равни части. Всяка се разточва на правоъгълник, в едната страна се нарязва на ленти с дебелина 1 см.

В другия край се поръсва натрошено сирене и навиваме на рулце, като двата края се свързват. Така се оформят и останалите топчета.

Отделеното тесто се разделя на 6 малки топчета, всяко се топи в разбит жълтък с олиото и водата и овалваме в микс от семена.

С тези топчета се запълва средата на всяка форма и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Намазва се цялата питка с жълтък и слагаме във студена фурна на 180 градуса. Печем за 35 минути до готовност. Изважда се и намазваме с масло.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар