Начин на приготвяне
Първо пресявате брашното три пъти. Загрявате млякото на котлона, отделяте 200 мл, а в другите 200 мл слагате три супени лъжици брашно, разбърквате и добавяте натрошената мая и захарта, отново разбърквате, покривате с кърпа и оставяте да втаса.
През това време правите кладенче в брашното и прибавете останалите продукти. Накрая и втасалата мая. Замесвате гладко и меко тесто и го оставяте на топло да втаса за 30 минути.
Готово това тесто разделяте на три части и отделяте малка топчица за сърцата. Всяка топка разточвате, мажете с масло и слагате от плънката. И другите кори правите по този начин, последната не мажете с масло. Слагате на средата чаша и разделяте на осем равни части.
Тези части разделяте по средата но не до края, да останат два пръста. Тогава промушвате краищата в този процеп и обръщате надолу.
По този начин процедирате и с другите седем части. От последната топчица изрязват сърчицата и листенца и поставяте на средата. Слагате на топло отново да втаса за 30 минути.
Втасалата питка мажете с разбито яйце и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.