Начин на приготвяне
Маята се сипва в хладката вода със захарта и 1 с.л. брашно и оставяме да шупне за 10-15 минути. Сипва се в средата на брашното, добавя се прясното мляко, солта, олиото и замесваме средно меко тесто. Намазва се с олио и оставяме 30-40 минути на топло да удвой обема си.
Готовото тесто се разделя на 1 малко топче като ябълка, а останалото - на 6 равни части. Всяка се разточва на правоъгълник, в едната страна се нарязва на ленти с дебелина 1 см.
В другия край се поръсва натрошено сирене и навиваме на рулце, като двата края се свързват. Така се оформят и останалите топчета.
Отделеното тесто се разделя на 6 малки топчета, всяко се топи в разбит жълтък с олиото и водата и овалваме в микс от семена.
С тези топчета се запълва средата на всяка форма и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Намазва се цялата питка с жълтък и слагаме във студена фурна на 180 градуса. Печем за 35 минути до готовност. Изважда се и намазваме с масло.
Приятен апетит!