Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа магданозлия

Агнешка супа магданозлия

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешка супа магданозлия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз - 2 връзки
  • брашно - ½ с.л.
  • агнешко месо - 500 г
  • вода - 7 - 8 ч.ч.
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • сол
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, а магданозът се накълцва. Запържват се в олиото. Добавя се брашното и се залива с водата. Месото се нарязва на малки парченца и се слага в супата.

Посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Когато месото е почти готово, се добавя оризът.

Когато всичко се е сварило напълно, супата се застройва с яйцето и млякото. Подкиселява с оцета и се поръсва с черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: