Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет с картофи и чоризо

Омлет с картофи и чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Омлет с картофи и чоризо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Приготвен със страст и пикантен салам чоризо - един омлет, който задължително ще поискате да хапнете отново и отново"

Необходими Продукти

  • картоф - 1 бр. малък
  • зехтин - 1 с.л.
  • чоризо - 50 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофа на кубчета. Сварете го до омекване във вряща вода. Прецедете и оставете нарязания картоф в съда, в който е врял за малко на горещия котлон да се поизсуши.

Загрейте зехтина в тиган, подходящ за омлет. Добавете нарязаното чоризо и го запържете за 2 мин. Добавете картофа и разбъркайте хубаво. Гответе още около 5 мин.

Разбийте предварително яйцата. Извадете картофите и чоризото от тигана и изсипете яйцата.

Когато омлетът е почти готов, посипете го със сместа от картофи и чоризо, с настърган кашкавал и магданоз.

Гответе още около 1 мин, докато се разтопи кашкавалът.

Не правете много плънка, тъй като, ако е много, няма да можете да прихлупите омлета.

Омлетът с картофи и чоризо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Толкова добре изглежда, че си покапах...браво!
02.05.2017 00:58