Донътс с пълнеж

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8090
13/05/2012
"Хей, който не е завършил полицейската академия, няма право на втори донът "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 587
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г специално за хляб + 200 г нормално
  • захар - 80 г
  • сол - 5 г
  • мляко - 20 г на прах
  • мая - 7 г суха
  • вода - 230 г топла
  • яйца - 1 брой, средно
  • мас - 40 г свинска или краве масло
  • ванилия - 1 к.л.
  • за глазурата
  • пудра захар - 3 с.л.
  • лимонов сок
  • вода
  • за пълнежа
  • шоколад - 150 г черен, млечен или бял
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • ядки - 50 г смлени орехи или лешници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно сухите съставки - брашната, захарта, солта, млякото на прах, сухата мая, ванилията.

Долейте топличката вода и разбитото яйце, след което оставете да втаса за 10 минути. Долейте мазнина и разбъркайте постепенно. Добавяйте брашното, замесете гладко тесто, което не лепен и го оставете да втаса за около 45 минути, покрито с кърпа.

Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. С чаша изрежете донътите, подреждайте ги върху намаслена хартия и оставете пак да втасат за 45 минути.

Загрейте мазнина за пържене и намалете котлона, защото донътите лесно прегарят. Пускайте да се пържат от двете страни до приятен кафяв загар. Отцеждайте ги върху решетка.

За глазурата загрейте малко вода и лимонов сок и разбъркайте с пудрата захар. Намажете отгоре донътите.

За пълнежа разтопете натрошения шоколад с маслото в съд на водна баня, снемете и разбъркайте със смлените ядки. Напълнете донътите с пълнежа с помощта на шприц с тънък накрайник.

Рейтинг

5 6
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар