Донътс с пълнеж

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Донътс с пълнеж2 / 2
13/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 бр.
"Хей, който не е завършил полицейската академия, няма право на втори донът"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г специално за хляб + 200 г нормално
  • захар - 80 г
  • сол - 5 г
  • мляко - 20 г на прах
  • мая - 7 г суха
  • вода - 230 г топла
  • яйца - 1 брой, средно
  • мас - 40 г свинска или краве масло
  • ванилия - 1 к.л.
  • за глазурата
  • пудра захар - 3 с.л.
  • лимонов сок
  • вода
  • за пълнежа
  • шоколад - 150 г черен, млечен или бял
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • ядки - 50 г смлени орехи или лешници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно сухите съставки - брашната, захарта, солта, млякото на прах, сухата мая, ванилията.

Долейте топличката вода и разбитото яйце, след което оставете да втаса за 10 минути. Долейте мазнина и разбъркайте постепенно. Добавяйте брашното, замесете гладко тесто, което не лепен и го оставете да втаса за около 45 минути, покрито с кърпа.

Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. С чаша изрежете донътите, подреждайте ги върху намаслена хартия и оставете пак да втасат за 45 минути.

Загрейте мазнина за пържене и намалете котлона, защото донътите лесно прегарят. Пускайте да се пържат от двете страни до приятен кафяв загар. Отцеждайте ги върху решетка.

За глазурата загрейте малко вода и лимонов сок и разбъркайте с пудрата захар. Намажете отгоре донътите.

За пълнежа разтопете натрошения шоколад с маслото в съд на водна баня, снемете и разбъркайте със смлените ядки. Напълнете донътите с пълнежа с помощта на шприц с тънък накрайник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
43
31
21
10
Дай твоята оценка: