Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Веган кекс с тиква

Веган кекс с тиква

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Веган кекс с тиква
Снимка: Анонимен
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Дайте на един заклет веган 1 час в кухнята и той такъв кекс ще ви спретне, че няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганата тиква объркваме със захарта и престоява 10 минути (образува се сок, но това да не ви притеснява).

Орехите смиламе в блендер на не много дребно.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера.

Към тиквата прибавяме олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Разбъркваме хубаво с шпатула или дървена лъжица.

Постепенно добавяме брашното, като хубаво разбъркваме, за да не се образуват бучки.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма.

Печем тиквения кекс в студена фурна на 180 градуса за около час-час и половина, за по- сигурно проверяваме с клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: