Начин на приготвяне
Подготвя се намазнена тавичка. Крушите се измиват и почистват от семките. Нарязват се на половина и след това на филийки.
В тиган се слага кафявата захар с 3 с.л. вода да се карамелизира. Добавят се крушите, като се разбъркват внимателно, за да останат цели. След като се карамелизират, се нареждат на дъното на тавичката и се заливат с останалата захар.
В купа се смесват брашното, какаото, бакпулвера. Разбъркват се добре.
В отделна купа се смесват соевото мляко, оцет, захар, олио и ванилията. Разбъркват се.
Тази смес се прибавя към сместа с брашното, като непрекъснато се бърка.
Когато всички съставки са в една купа и са разбъркани до хомогенна смес, тестото е готово.
Изсипва се внимателно в тавичката, така че да не се разместят парчетата круша.
Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за около 50 минути.
Готовността се проверява с дървена клечка.