Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Италианско дзукото с маскарпоне

Италианско дзукото с маскарпоне

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Италианско дзукото с маскарпоне
Снимка: Даниела Русева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Гледайте на този страхотен италиански сладкиш не като на предизвикателство, а като на вкусна награда за усилията, които ще положите"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет Савоярди
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • кондензирано мляко - 5 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • лешници - 50 г /нарязани/
  • бадеми - 50 г /нарязани/
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимонови стърготини - 1 ч.л.
  • папая - 25 г /нарязани захаросани кубчета/
  • черен шоколад - 100 г /нарязан/
  • шоколад - 50 г /разтопен/
  • нес кафе - 250 мл
  • коняк - 2 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • ягоди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте дълбока купа с прозрачно фолио, така че краищата му да висят отвън, за да може после да се покрие цялата торта.

Разбийте сметаната с миксера на гъст крем. Отделно в друг съд разбъркайте с бъркалка на ръка крема Маскарпоне с пудрата захар и кондензираното мляко. Смесете двата крема в една купа. Прибавете ядките, ванилията, лимоновите стърготини, кубчетата папая и нарязания шоколад и разбъркайте всичко с шпатула.

Разделете крема на две части.

Разтворете силно нес кафе в голяма чаша и към него добавете коняк или ликьор по желание.

Залейте желатина и го оставете да набъбне в 100 мл студена вода за 5-10 минути, а след това го затоплете на водна баня да се разтвори.

Разтопете на водна баня 50 грама шоколад за готвене. Разтопения шоколад сипете в едната част от крема и разбъркайте добре.

Така получихме два крема - бял и кафяв. Разпределете желатина в двата крема с лъжици по равно и пак се разбърква.

Сглобяване на тортата:

Потопете всяка бишкота за кратко в свареното кафе и ги подредете в купата върху фолиото. Първото подредете бишкоти по дъното, а след това изправени по стените на купата.

Залейте с белия крем, а върху него наредете един ред бишкоти, потопени в кафе. Върху тях разстелете кафявия крем. Най-отгоре завършете отново с бишкоти. Завийте тортата с висящите краища на фолиото и я приберете в хладилника за няколко часа.

Преди сервиране, отворете фолиото от горната част, която като се обърне, ще остане отдолу за основа на тортата. Захлупете купата с подходяща чиния, а след това обърнете тортата и отстранете фолиото.

Поръсете цялата торта с какао. Аз ръснах и малко пудра захар за цвят.

Украсете по желание. Тук може да се фантазира и украсата може да бъде най-различна.

Червените ягоди стоят добре, нали?

Вижте също как се прави панджиало с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Разкошен сладкиш!!!! Браво, прекрасно изпълнение , също така и снимки.
01.05.2017 16:05
3
1
Покажи всички подкоментари