Начин на приготвяне
Ако ви е останало малко кекс, ето как да го претворите в нов сладкиш.
За да оформите сладкиша, ви е нужна правоъгълна кексова форма - не много голяма. Може да се ползва от алуминиево фолио за еднократна употреба. В нея се застила прозрачно фолио, като се оставят краищата да висят отвън.
Нарязах парчетата кекс по на 3 триъгълни резенчета. Подредих в тавичката първия ред триъгълничета едно до друго и в една посока според градуса на ъгъла. Напръсках с половината от неподсладеното прясно мляко, ароматизирано с лъжичка коняк или ликьор, а отгоре нанесох крем.
Може да си направите крем по ваше предпочитание. Аз разбих една малка кутийка сладкарска сметана с миксера. Прибавих няколко лъжици заквасена сметана и една ванилия. Отделя се съвсем малко от крема, за да може отвън леко да се измаже.
Върху крема подредих втори ред от кекса, като триъгълните парчета сложих в противоположната посока спрямо разположените на долния ред. Притискат се в крема да се получи равна повърхнина отгоре. Напръсках с останалото прясно мляко.
Сладкиша се обръща в чиния и фолиото се отстранява.
Отвън също се намазва с отделения крем и се поръсва с малко какао на прах.
Украсих с коктейлни череши.