Начин на приготвяне
Всички посочени продукти мерете с еднаква голяма чаена чаша. Пресейте брашното с бакпулвера.
Към киселото мляко прибавете содата за хляб и разбъркайте. В подходяща купа смесете сиренето, кашкавала, маслото и солта.
Прибавете млякото и постепенно добавяйте брашното. Омесете меко тесто. Разделете го на 4 топки. С точилка разточете тестото на голям кръг.
Разрежете го на четири и след това всяка четвъртина на още три - получават се 12 триъгълника. Завийте соленките като кифлички, като започнете от външния край.
Сложете в подходяща тавичка върху хартия за печене и на достатъчно разтояние, защото ще се надуят. Намажете ги с жълтъка и посипете със сусам, ким и маково семе.
Печете в загрята на 200 градуса фурна около 15-20 мин, като ги наблюдавате.
Повторете процедурата и останалото тесто.
Лесна, сполучлива и много вкусна рецепта!
Добър апетит!