Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Кекс с кайма и кашкавал

Кекс с кайма и кашкавал

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Кекс с кайма и кашкавал
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всеки кекс, който се сервира с бира, веднага ни става любим"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г (смес - свинско и телешко)
  • маслини - 50 г обезкостени
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • кимион
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа омесваме каймата с подправките. Прибавяме яйцето и нарязаните на ситно лук и маслини.

Доомесваме. Ако имате време може да оставите каймата за 30-40 минути да поеме по-добре вкусовете.

В правоъгълна форма за кекс поставяме кухненска хартия - по стените и по дъното и изсипваме сместа във формата.

Печем соления кекс на умерена фурна за около 20-25 минути (зависи от дебелината на каймата и големината на формата). След като кексът е готов, го обръщаме в тава.

Така, ако при печенето се е отделила вода, ще я остраним, а и ще запазим формата на кекса.

Поръсваме кекса с настъргания кашкавал и запичаме до златисто.

Кексът с кайма и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: