Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с кашкавал и колбас

Солен кекс с кашкавал и колбас

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Солен кекс с кашкавал и колбас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Любителите на сладкото да си мълчат, трябва да има кексове и за почитателите на солените и месни изкушения"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 9 с.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • сода - 1/2 к.л.
  • колбас - 1 ч.ч. смес от ситно нарязан бекон и сушена наденица
  • кашкавал - 1 ч.ч. едро настърган
  • подправки - по желание и по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко, в което сте разтворили содата. Добавете при непрекъснанто разбиване олиото и постепенно брашното с бакпулвера. Накрая разбъркайте с колбасите и кашкавала с лъжица.

Сипете сместа в намазнена кексова форма. Сложете соления кекс с колбас и кашкавал да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 40-45 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светлина
Светлина
Чудесен !!!:)
05.04.2014 13:25
И.и.
И.и.
Прекрасен!
15.03.2014 14:11
1