Начин на приготвяне
Чесънът се нарязва на ситно и се слага в тигана със студения зехтин, заедно с чилито и подправките. Оставя се за няколко минути, за да се смесят вкусовете.
Спагетите се слагат във вряща подсолена вода и се варят около 3 минути, докато се отпуснат, без да се преваряват (ал денте), след което се прецеждат. Добавя се червен пипер, черен пипер и малко сол и се разбъркват.
Чесънът се запържва леко на умерена температура, добавят се филетата аншоа или рибения сос. Когато рибките се стопят се добавят спагетите, нарязаните на четвъртинки чери домати и нарязаният на ситно магданоз. Добавя се половината пармезан и се разбъркват добре.
Сервират се веднага, поръсени с другата половина пармезан.
Коментари