Грис халва с орехи

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
04/05/2017
"Супер десерт, който се приготвя за 10 минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 354
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта в метален съд, разтопете я на бавен огън до златисто кафяв карамел при непрекъснато бъркане.

Към него добавете врящото мляко и бъркайте докато се разтвори. Отстранете от огъня и прибавете стафидите, сока и настърганата кора на портокала.

В друг съд разтопете маслото и запържете в него гриса до златисто. Налейте млякото в него и варите за около 5-6 минути на слаб огън при непрекъсната бъркане.

Сипете готовата смес в подходяща тавичка, заравнете сместа и оставете настрани да пълното охлаждане на готовата грис халва.

Нарежете халвата на желаните от вас размери и форми парчета и поръсете с счукани орехови ядки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар