Начин на приготвяне
Измийте, почистете и подсушете пилето, разрежете го по средата откъм гърдите. Смесете соевия сос и пилешката подправка и масажирайте пилето с нея много добре, оставете настрани.
Нарежете лука на ситно, морковите на филийки, а картофите на по-едри парчета. Нагрейте олиото и запържете, като добавяте последователно лука, морковите и накрая картофките, докато картофите променят леко цвета си при непрекъснато бъркане.
Поръсете с червения пипер, черния пипер и посолете на вкус, разбъркайте и отстранете от огъня.
В подходяща тава прибавете картофите и разпределете равномерно по дъното на тавата. Поставете пилето върху тях с бутчетата встрани и обилно намажете чрез масажиране пилето с мекото масло. Не добавяйте в ястието вода.
Завийте ястието много добре с алуминиево фолио и го поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете в продължение на 2 часа като през последните 20 минути отвивате ястието за приятен загар на пилето.
Коментари