Пълнени картофки с пиле

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Пълнени картофки с пиле
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Комбинация от пиле, картофи и гъбки, която ще задоволи и най-капризните"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг (сварени)
  • царевица - 1/2 консерва (около 150 г)
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • пилешко филе - 150 г
  • пармезан - 40 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч. чаша
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (сварени) издълбаваме добре с лъжица. Нареждаме ги в намазана с олио/зехтин тавичка. Запържваме гъбите в маслото, като добавяме малко олио, за да не загори маслото.

Изваждаме ги и запържваме пилешкото месо, нарязано на малки кубчета. Когато месото се запържи, връщаме гъбите в тигана и след това добавяме последователно вътрешността на картофите, царевицата и киселите краставички (нарязани на ситно).

Подправяме със сол, черен пипер и малко копър. С така получената смес се пълнят издълбаните картофи.

Поръсваме ги с настърганите кашкавал и пармезан и запичаме картофките до получаване на златиста коричка.

От останалите продукти се приготвя вкусен сос, с който да се залеят картофките. За целта се запържва брашното с малко масло и при непрекъснато бъркане се добавя млякото.

Овкусете със сол и черен пипер. Ако са останали малко пармезан и кашкавал, може да се добавят към соса – така ще стане още по-хубав и ароматен.

Поднесете пълнените картофи със соса.

Пълнените картофки с пиле са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ох, станаха пръстите да си изядеш! :)
11.02.2016 13:30