Начин на приготвяне
Картофите (сварени) издълбаваме добре с лъжица. Нареждаме ги в намазана с олио/зехтин тавичка. Запържваме гъбите в маслото, като добавяме малко олио, за да не загори маслото.
Изваждаме ги и запържваме пилешкото месо, нарязано на малки кубчета. Когато месото се запържи, връщаме гъбите в тигана и след това добавяме последователно вътрешността на картофите, царевицата и киселите краставички (нарязани на ситно).
Подправяме със сол, черен пипер и малко копър. С така получената смес се пълнят издълбаните картофи.
Поръсваме ги с настърганите кашкавал и пармезан и запичаме картофките до получаване на златиста коричка.
От останалите продукти се приготвя вкусен сос, с който да се залеят картофките. За целта се запържва брашното с малко масло и при непрекъснато бъркане се добавя млякото.
Овкусете със сол и черен пипер. Ако са останали малко пармезан и кашкавал, може да се добавят към соса – така ще стане още по-хубав и ароматен.
Поднесете пълнените картофи със соса.
Пълнените картофки с пиле са много вкусни!
Коментари