Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от моркови и сирене фета

Крем супа от моркови и сирене фета

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Крем супа от моркови и сирене фета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Нежна крем супа, с която ще хапнете вкусно"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • картофи - 2 големи картофа
  • магданоз - само стръковете на половин връзка магданоз
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • готварска сметана - 50 мл
  • хималайска сол
  • сирене фета - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и картофите се обелават, измиват и нарязват на едри кубчета.

Слагат се в тенджерка с вода- около 1. 5 литра. Прибавят се накълцаните магданозени стръкове, бучката масло, хималайската сол и прясното мляко.

Когато зеленчуците са сварени супата се пасира. Ако е нужно долейте вода или прясно мляко.

При сервиране в средата на купичката се слагат кубчета сирене фета и малко готварска сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

София Христова
София Христова
Сиренето фета не е българско.
05.05.2017 14:12
1
1
Покажи всички подкоментари