Начин на приготвяне
Нарязваме на малки парченца 30 г от прасковите и 30 г от кайсиите и ги заливаме с брендито.
Останалите праскови и кайсии сипваме в две отделни тенджери и ги заливаме с по 100 мл портокалов сок всяка.
Подгряваме двата съда до кипване и варим на слаб огън около 10 минути, докато омекнат.
След като сушените плодове са омекнали ги пасираме поотделно до получаване на гладки пюрета.
Разбиваме сметаната, докато се сгъсти. Отделяме 4 с.л. от нея. Към останалата добавяме цеденото мляко и разбъркваме хубаво.
В стъклени чаши за сервиране редуваме слой пюре от кайсии, млечна смес, пюре от праскови, после пак млечна смес, след това сипваме само сметана. Най-отгоре украсяваме с накиснатите в бренди плодове и сервираме.