Свинско на шиш

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
15/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 713
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете виното да ври на котлона, докато се редуцира на 1/2. Добавете захарта и снемете от котлона. Нарежете морковите на кръгчета, а чушките и лука на квадрати е еднаква големина.

Нарежете свинското на по-големи късове. Объркайте месото в купа със сол, черен пипер и счукан бахар и залейте с винената редукция.

Оставете да престои за 1 час така. След това започнете да нижете шишчетата, като редувате парченца зеленчуци с месото.

Наредените шишове слагайте да се пекат върху средно загряна скара с реотани, намазани с 1/2 глава лук. Обръщайте шишчетата и ги мажете с четка с маринатата.

Поднесете свинското на шиш със сос по избор и салата.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар