Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко с канапе от ориз с лапад

Агнешко с канапе от ориз с лапад

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Агнешко с канапе от ориз с лапад
Снимка: Теодора Иванова Каменова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Крехко агнешко върху канапе - обяд за ценители!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 3 порции
  • ориз - 1 к. ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лапад - 1 стрък по - голям, с повече листа
  • пресен лук - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • мазнина - 3 с л. от печеното агнешко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива, посолява, поставя се в тава с 2 пръста вода, закрива с фолио и пече на умерена фурна до готовност, като може да се обърне месото при печене 1-2 пъти или да се полее с отделения бульон, за да е по-крехко.

Също така преди изваждане, фолиото се маха и се пече до получаване на приятно изпечена корица.

Докато месото се пече, се приготвят продуктите за канапето. Лападът се измива, бланшира в гореща подсолена вода 4-5 минути, отцежда и нарязва. Оризът се измива до бистро и се поставя в студена вода.

Щом месото се опече хубаво, от тавата се вземат 3 с л. от отделената от агнешкото мазнинка, сипват се през цедка в тиган, добавя се и другата мазнина, запържва се почистеният и нарязан лук, щом се позадуши се прибавя рендосаният морков, след него лападът и оризът, леко се запържват и се добавят 2 ч. ч. вода.

Оставя се на бавен огън до готовност, като се поставя малко сол и черен пипер. Така и канапето е овкусено с аромат на агнешко, без да е прекалено тежко за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта, браво!
30.05.2022 00:17
marcheva14
marcheva14
Нищо, Теди, разбрахме се. За мен агнешкото си е тлъсто месо, на снимката и така изглежда, блещи направо. Сега, да не се обидиш, снимката е прекрасна, подредена чиния, всичко си е точно. Браво!
08.05.2017 00:02
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Разбирам , няма проблем.Аз дори бях уточнила, че месото и канапето се готвят поотделно в тази рецепта именно заради мазнината, която се отделя в по-голямо количество от агнешкото месо , но това не е публикувано
07.05.2017 22:59
marcheva14
marcheva14
"Издайнически", добре казано. Не попитах с лошо любопитство, смятам че разбираш.
07.05.2017 22:21
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Имате право да гласувате както желаете , но ако беше мазно, щеше да има мазнина встрани около канапето , все пак чинията е бяла и щеше да личи.Мазнината винаги се стича издайнически
07.05.2017 20:19
marcheva14
marcheva14
Хубава е тази рецепта и е много добре поставено канапето от ориз и лапад, но гласувах с 4-ка, защото ми се вижда прекалено мазно, може би и от снимката така изглежда.
07.05.2017 19:40