Начин на приготвяне
Агнешкото бутче се слага в голяма тава, посолява се и се наръсва обилно с черен и червен пипер. Половината от маслото се нарязва на парчета и се нарежда върху бутчето.
В тавата се налива една чаша топла вода и се слага във фурната да се пече. От време на време се полива със образувалия се сос. Обръща се и се изпича и от другата страна.
Когато месото е почти готово, около него се добавят лукът, лападът и оризът. Посолява се и се добавят 4 чаши вода. Разбърква се хубаво.
Връща се във фурната на умерена температура, като от време на време се разбърква оризът със зеленчуците, а месото се полива със течността от тавичката. Пече се докато цялата течност се поеме от ориза напълно.
Готовото ястие се поръсва със джоджена и се оставя за около час в изключената фурна да отлежи преди сервиране.
Сервирайте месото, нарязано на порционни парчета и гарнирано с ориза на фурна.
Агнешкото бутче с лапад и ориз на фурна е готово.