Начин на приготвяне
Агнешкото месо се измива, посолява, поставя се в тава с 2 пръста вода, закрива с фолио и пече на умерена фурна до готовност, като може да се обърне месото при печене 1-2 пъти или да се полее с отделения бульон, за да е по-крехко.
Също така преди изваждане, фолиото се маха и се пече до получаване на приятно изпечена корица.
Докато месото се пече, се приготвят продуктите за канапето. Лападът се измива, бланшира в гореща подсолена вода 4-5 минути, отцежда и нарязва. Оризът се измива до бистро и се поставя в студена вода.
Щом месото се опече хубаво, от тавата се вземат 3 с л. от отделената от агнешкото мазнинка, сипват се през цедка в тиган, добавя се и другата мазнина, запържва се почистеният и нарязан лук, щом се позадуши се прибавя рендосаният морков, след него лападът и оризът, леко се запържват и се добавят 2 ч. ч. вода.
Оставя се на бавен огън до готовност, като се поставя малко сол и черен пипер. Така и канапето е овкусено с аромат на агнешко, без да е прекалено тежко за хапване.
Коментари