Бутер клавиши с глазура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бутер клавиши с глазура5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14
"Тези бутер клавиши направо свирят симфония на сладостта"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист (300 г)
  • белтъци - 1 бр.
  • брашно - 12 г
  • пудра захар - 90 г
  • конфитюр от кайсии - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте леко белтъка с вилица, добавете брашното и пудрата захар. Разбъркайте много добре сместа до гладка хомогенна смес. Върху леко набрашнен плот разстелете листа тесто и го намажете с белтъчната глазура.

По диагонала на листа с помощта на шприц направете ивици с конфитюра на еднакво разстояние една от друга. С помощта на клечка за зъби прекарайте линии обратно на диагонала на конфитюра.

Разрежете тестото на две откъм широката му страна на две половини с помощта на нож за пица, а после на тесни правоъгълни парчета. Преместете внимателно получените клавиши в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса до приятен загар. След като изстинат напълно, преместете в подходяща чиния……ако останат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: