Начин на приготвяне
В купа разбийте леко белтъка с вилица, добавете брашното и пудрата захар. Разбъркайте много добре сместа до гладка хомогенна смес. Върху леко набрашнен плот разстелете листа тесто и го намажете с белтъчната глазура.
По диагонала на листа с помощта на шприц направете ивици с конфитюра на еднакво разстояние една от друга. С помощта на клечка за зъби прекарайте линии обратно на диагонала на конфитюра.
Разрежете тестото на две откъм широката му страна на две половини с помощта на нож за пица, а после на тесни правоъгълни парчета. Преместете внимателно получените клавиши в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
Печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса до приятен загар. След като изстинат напълно, преместете в подходяща чиния……ако останат!