Начин на приготвяне
Натрошете сиренето с вилица, а кашкавала настържете на ситно ренде. В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте докато шупне. Добавете олиото, натрошеното сирене и кашкавала.
С шпатула започнете да разбърквате сместа като добавяте брашното, бъркате докато се получи лепкаво тесто.
От готовото тесто оформете топчета с големината на яйце, които подреждате на разстояние едно от друго в тава застлана с хартия за печене (ако нямате такава, намажете леко тавата с олио и поръсете с брашно), целта е да не залепнат.
Хубаво е преди оформянето на всяко топче да потапяте ръцете си в топла вода, за да не полепва тестото по тях.
В средата на всяка мързеливка забодете малко кубче студено масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 180-200 градуса фурна и печете до златиста коричка.
Готовите мързеливи сиренки оставете за няколко минути да изстинат, след което са готови за сервиране.
Коментари