Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Венец пица с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Венец пица с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Венец пица с кашкавал, сирене, колбас и лютеница
Снимка: Veselina
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Това не е обикновена пица, а 3-д венец пица с много кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ½ ч.ч. и малко за доомесване
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • колбас - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 70 г
  • олио - за намазване на тавата
  • масло - 2 ч.л
  • яйца - 2 бр.
  • сусам
  • прясно мляко - 60 мл
  • вода - 60 мл
  • мая - ½ пакетче суха
  • олио - 1 с.л за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме прясното мляко и водата. Слагаме вътре маята със захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. Слагаме 2 ½ ч.ч брашно в купа и правим кладенец. Вътре чукваме 1 яйце и слагаме 2 ч.л масло и 1 щипка сол. Второто яйце делим на белтък и жълтък.

Белтъка слагаме в брашното, а жълтъка в купичка, заедно с 1 с.л олио, които ще използваме за намазване. Към брашното слагаме активираната мая с прясното мляко и захарта. Замесваме меко тесто. Посипваме с брашно масата и доомесваме тестото да стане на хубава мека топка. За доомесването ползваме много малко брашно, около 3-4 с.л. Покриваме тестото да втаса за 40 мин.

Намазваме тава с диаметър 30 см. с олио и поръсваме с брашно. Разточваме тестото с диаметър 30 см. и го слагаме в тавата. По средата слагаме малка чиния и си отбелязваме приблизително диаметъра, но може и на око. Режем през средата кръст и после още веднъж, така че да има 8 върха. Неразрязаната част от големият кръг тесто мажем с домашна лютеница.

Нарязваме сиренето и салама на малки кубчета. Разпределяме ги върху лютеницата. Настъргваме кашкавала и го слагаме и него отгоре. Поръсваме с чубрица отгоре. Взимаме острия връх на една от разрязаните части и завиваме частта с плънката, като подмушваме добре към стените на тавата и под пласта тесто. За да стигне върхът до там го разпъваме.

Аз го правих в обикновена тава, но смятам, че ще е по–добре, ако се направи в тава за торта с ринг, зашото върховете ще се мушнат по добре и след това може да се сложи и ринга, т.е по-добре ще се застопори.

Мажем с разбития жълтък с олио триъгълниците, които се образуваха върху венеца. После ги поръсваме със сусам. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: