Начин на приготвяне
За палачинките се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което сме сложили содата, прясното мляко, олиото, солта и накрая брашното.
Трябва да стане гладко и гъсто като боза. Изпичат се на загрят тиган. Излизат около 10-15 броя.
В чиния за торта се слага една палачинка, намазва се с майонеза, поръсва се с нарязан на ситно колбас. Слага се друга палачинка, маже се с лютеница, поръсва се с натрошено сирене.
И така се редуват ред палачинка, майонеза с настъргано яйце, сирене крема с нарязани на ситно кисели краставички, майонеза с настърган кашкавал, лютеница с нарязан колбас до изчерпването на продуктите.
Най отгоре слагаме палачинка и обилно намазваме с майонеза.
Украсява се пожелание.
Коментари