Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта с лютеница и колбас

Солена палачинкова торта с лютеница и колбас

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Солена палачинкова торта с лютеница и колбас
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"На солените палачинкови торти най им е вкусно третото праче, опитайте и ще видите, че сме прави"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • прясно мляко - 1/2 кофичка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • За плънката
  • крема сирене - 1 пакетче
  • майонеза - 3 опаковки
  • лютеница - 1 бурканче
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 200 г
  • колбас - 200 г
  • кисели краставички - 3 броя
  • яйца - 4 броя сварени
  • копър
  • грах - за украса
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което сме сложили содата, прясното мляко, олиото, солта и накрая брашното.

Трябва да стане гладко и гъсто като боза. Изпичат се на загрят тиган. Излизат около 10-15 броя.

В чиния за торта се слага една палачинка, намазва се с майонеза, поръсва се с нарязан на ситно колбас. Слага се друга палачинка, маже се с лютеница, поръсва се с натрошено сирене.

И така се редуват ред палачинка, майонеза с настъргано яйце, сирене крема с нарязани на ситно кисели краставички, майонеза с настърган кашкавал, лютеница с нарязан колбас до изчерпването на продуктите.

Най отгоре слагаме палачинка и обилно намазваме с майонеза.

Украсява се пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
макар и трудоемка, тортата е много вкусна и представителна.
26.03.2018 14:17