Начин на приготвяне
В купа добавям яйцата, захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквам сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.
Започвам да меся до получаване на меко, еластично и нелепещо тесто. След като съм омесила тестото, разделям веднага на 10 равни топчета - всяко по 85 г.
Всяко топче разточвам продълговато.
В единия край слагам плънката от лютеница, кренвирш и кашкавал, а другият край нарязвам на лентички (както съм показала на снимките), завивам на рулце и поставям в тавичка върху хартия за печене.
Мажа всяко кренвиршка с разбития жълтък и поръсвам със сусам.
Слагам тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.
Бързите кренвиршки с лютеница и кашкавал са много вкусни.
Коментари