Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал

Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал

ГерганаГергана
Новак
1310446
Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал
Снимка: Гергана
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ароматът на тези бързи кренвиршки ще накара децата сами да скочат от кревата"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха (7 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (единият жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 520 г
  • лютеница
  • кренвирши
  • кашкавал
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавям яйцата, захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквам сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.

Започвам да меся до получаване на меко, еластично и нелепещо тесто. След като съм омесила тестото, разделям веднага на 10 равни топчета - всяко по 85 г.

Всяко топче разточвам продълговато.

В единия край слагам плънката от лютеница, кренвирш и кашкавал, а другият край нарязвам на лентички (както съм показала на снимките), завивам на рулце и поставям в тавичка върху хартия за печене.

Мажа всяко кренвиршка с разбития жълтък и поръсвам със сусам.

Слагам тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.

Бързите кренвиршки с лютеница и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Yunakova-Dobrev
Elena Yunakova-Dobrev
Имам въпрос, и се надявам някой да ми отговори скоро! Мога ли да приготвя тестото за кренвиршките предния ден, и на следващия да ги направя кренвиршките? Благодаря предварително!
13.04.2018 10:12
9
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Защо ми се напукаха всички кренвиршки?
27.10.2024 15:29
1
Покажи всички подкоментари