Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Бананов крем с кекс и шоколад

Бананов крем с кекс и шоколад

Бананов крем с кекс и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Такъв десерт сме ви приготвили, че ще искате да почнете направо от него"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 6 с.л.
  • банани - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • нишесте - 60 г натурално
  • ванилия
  • кекс - 4 - 5 бр. парчета
  • черен шоколад - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват жълтъците със захарта с телена бъркалка, докато се разтопи. В 100 мл прясно мляко се разбърква натуралното нишесте заедно с ванилията.

Останалото мляко се поставя на котлона да загрее, сипваме жълтъците и се разбърква докато кремът сгъсти. Снема се от котлона да се охлади.

Средно голям банан се намачква с вилица на пюре, като преди това се отрязват няколко кръгчета за декорация, пюрето се сипва в крема и разбърква добре. Парчета кекс, останал от предишния ден се, начупват на малки парчета.

В четири чашки сипваме по една супена лъжица охладен крем, отгоре нареждаме парченца кекс, следва крем, кекс и така се оформят три реда като се завършва с крем.

Черен шоколад се нарязва с нож на стружки и с него се декорира всяка чашка заедно с кръгче банан. Сервираме десерта охладен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: