Начин на приготвяне
В купа се разбиват жълтъците със захарта с телена бъркалка, докато се разтопи. В 100 мл прясно мляко се разбърква натуралното нишесте заедно с ванилията.
Останалото мляко се поставя на котлона да загрее, сипваме жълтъците и се разбърква докато кремът сгъсти. Снема се от котлона да се охлади.
Средно голям банан се намачква с вилица на пюре, като преди това се отрязват няколко кръгчета за декорация, пюрето се сипва в крема и разбърква добре. Парчета кекс, останал от предишния ден се, начупват на малки парчета.
В четири чашки сипваме по една супена лъжица охладен крем, отгоре нареждаме парченца кекс, следва крем, кекс и така се оформят три реда като се завършва с крем.
Черен шоколад се нарязва с нож на стружки и с него се декорира всяка чашка заедно с кръгче банан. Сервираме десерта охладен!