Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с лапад по Дряновски

Дроб сарма с лапад по Дряновски

ИвайлоИвайло
Чирак
2113056
Дроб сарма с лапад по Дряновски
Снимка: Ивайло
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Такава дроб сарма няма да намерите другаде - гарантирана вкусотия за всички лакомници"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 6 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол
  • олио - к.ч
  • яйца - 4
  • прясно мляко - 120 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • лапад - 1 връзка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкия комплект и след това прецедете и запазете бульона. Нарежете агнешките карантии на кубчета.

Задушете нарязания лук в олиото, докато поомекне, и добавете ориза, като разбъркате до запържването му.

Смесете с нарязаните на кубчета агнешки дреболии и лапад и подправете със сол и джоджен.

Сместа прехвърлете в подходяща тавичка и залейте с бульона, като пообъркате леко.

Изпечете дроб сармата за около час в умерена фурна.

Предварително разбийте прясно мляко, брашно и яйца и залейте. Изпечете за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: