Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма с лапад

Агнешка дроб сарма с лапад

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Агнешка дроб сарма с лапад
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Пролетната дроб сарма се прави задължително с лапад, а агнешката си е истинска класика! Дайте най-високата оценка за тази вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • пресен лук - 1 връзка
  • лук - 1 бр.
  • печурки - 250 г
  • лапад - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч. /250 мл/
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • куркума
  • сол
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват за 2-3 минути, след което се измиват и нарязват на средни парченца. Сваряват се за 40-50 мин., отцеждат се и се мятат в тиган - да се запържват леко.

Добавят се нарязаните гъби и нарязаният лук - и двата вида. Когато всичко това е запържено добре се прибавя лападът - нарязан на по-едро.

Следват подправките. Накрая се прибавя оризът, който се запържва до прозрачност. Сипва се една чаша топла вода.

Когато оризът поеме водата ястието се прехвърля в кален гювеч с капак. Добавят се още 2 ч.топла вода, разбърква се хубаво и се поставя във фурна включена на 200 градуса.

Пече се докато хубаво заври бульонът, след което фурната се изключва. След 10-на минути дроб сармата е готова. Поднася се с дребно нарязан джоджен.

Агнешката дроб сарма с лапад е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: