Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се сваряват за 2-3 минути, след което се измиват и нарязват на средни парченца. Сваряват се за 40-50 мин., отцеждат се и се мятат в тиган - да се запържват леко.
Добавят се нарязаните гъби и нарязаният лук - и двата вида. Когато всичко това е запържено добре се прибавя лападът - нарязан на по-едро.
Следват подправките. Накрая се прибавя оризът, който се запържва до прозрачност. Сипва се една чаша топла вода.
Когато оризът поеме водата ястието се прехвърля в кален гювеч с капак. Добавят се още 2 ч.топла вода, разбърква се хубаво и се поставя във фурна включена на 200 градуса.
Пече се докато хубаво заври бульонът, след което фурната се изключва. След 10-на минути дроб сармата е готова. Поднася се с дребно нарязан джоджен.
Агнешката дроб сарма с лапад е много вкусна.