Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешки вратлета по гръцки с арпа

Агнешки вратлета по гръцки с арпа

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Агнешки вратлета по гръцки с арпа4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Вкусно агнешко, за което гостите ви дълго ще говорят"

Необходими Продукти

  • агнешки вратлета - 6 бр. (около 600 г)
  • лук - 1 глава
  • канела - 1 пръчка
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 консерва на кубчета (400 г)
  • вино - червено, 100 мл
  • бульон - зеленчуков, 500 мл
  • арпа - 200 г или орзо или друг вид дребна паста по желание
  • зехтин - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок съд на котлона. Добавете предварително нарязания лук и запържете за около 5 минути до омекване.

Добавете чесъна, нарязан на дребно, пръчката канела, дафиновите листа. Разбъркайте хубаво и гответе 2-3 мин.

Добавете агнешките вратлета и гответе около 5-7 мин. само колкото да променят цвета си.

Добавете доматите, бульона и червеното вино. Течността трябва почти да покрива вратлетата.

Намалете котлона на слаба температура, захлупете с капак и гответе около 2-2 1/2 часа, докато месото започне да пада от кокала. При готовност извадете задушеното агнешко, отстранете пръчката канела и дафиновите листа и прибавете арпа фидето.

Добавете още бульон, ако е необходимо.

Варете пастата до готовност, овкусете със сол и черен пипер, ако има нужда (обикновено зеленчуковият бульон съдържа сол) и върнете агнешкото.

Агнешките вратлета по гръцки с арпа са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: